Unii constructori s-au prins, in fine, ca numarul excesiv de mare de modele din gama ii confuzeaza pe clienti si cresc enorm costurile de productie, aftersales, comunicare si marketing.
Am vorbit de multe ori despre aceasta fata morgana a departamentelor de marketing, care au taiat fiecare nisa in paispe, fortand aparitia de noi nevoi in randul potentialilor clienti.
In loc sa satisfaca nevoi pe care, de fapt, ei si le doreau, dar care in viata de zi cu zi si pentru omul lambda erau inexistente, au bulversat dorintele reale, au facut din procesul de achizitie al unei masini, un chin.
Cum ai putea sa alegi intre generatiile trecute de Ford Fiesta si Fusion? Cum ai putea sa-i explici unui client potential ce mare diferenta este intre un Golf si un Golf Plus? Sum ai putea, fara a apela la un excelent oftalmolog, sa atragi atentia oamenilor ca A7 este o cu totul alta interpretare fata de A6?
Asta ca sa nu mai vorbim ca un Clio break este aproape la fel de inutil ca si un R-class sau mai noul BMW GT, aparut, e clar, din dorinta bavarezilor de a nu-i lasa singuri pe Mercedes intr-un segment inexistent.
Astazi gigantul american a anuntat ca isi va simplifica mult paleta de modele, reducand-o la 30-35, in ideea de a ajunge intr-un final la circa 20.
Sunt curios cati alti constructori vor apuca aceasta cale de intoarcere la o oferta sanatoasa, unde coupe-ul e coupe, berlina e berlina si SUV-ul SUV!

Vrei să afli ultimele noutăți sau să înțelegi cum funcționează un automobil? Pasionați de industria auto și de piața mașinilor rulate, redactorii Autovit își folosesc experiența pentru a-ți aduce informații relevante și sfaturi, pe blog. Citește știrile, analizele, topurile și ghidurile noastre, dacă vrei să faci o alegere inspirată sau să îți vinzi rapid mașina.