autovit.ro
B SECTIUNI

Cum să depozitezi anvelopele într-un mediu corect

Pentru mulţi dintre noi depozitarea anvelopelor de iarnă/vară reprezintă o problemă care apare la fiecare schimbare de sezon. Cea mai simplă soluţie este utilizarea serviciului pe care mai multe vulcanizări îl oferă, prin care contra unei sume lunare anvelopele vă sunt depozitate într-un depozit amenajat special pentru acest lucru. Însă, pentru mulţi, suma de bani care trebuie plătită este destul de mare, astfel încât este preferată soluţia de depozitare în regie proprie. Totuşi, anvelopele au nevoie de condiţii optime pentru a nu se deteriora în timp. Mai jos, vă prezentăm câteva sfaturi pentru a depozita anvelopele în condiţii optime.

  1. Temperatura recomandată pentru mediul în care sunt depozitate anvelopele este de 15-25 grade celsius. Dacă temperatura nu este în acest interval, rezistenţa în timp a anvelopei poate fi afectată.
  2. Umiditatea excesivă trebuie evitată. Încăperile cu umiditate ridicată, unde condensul se formează pe anvelope nu sunt potrivite. Anvelopele trebuie depozitate într-un mediu uscat, departe de ploaie.
  3. Luminozitatea este alt factor care poate dăuna anvelopelor. Pneurile trebuie ferite de lumina directă, în special de cea a soarelui, dar şi de cea artificială care emite ultraviolete puternice.
  4. Ozonul are un efect foarte nociv asupra compoziţiei anvelopelor. Încăperea pentru depozitare trebuie să nu conţină echipamente care produc ozon, precum lampe fluorescente, aparatură electrică ce funcţionează la voltaj ridicat, motoare electrice sau orice altceva ce generează scântei sau descărcări electrice.
  5. anvelopaDacă este posibil, anvelopele trebuie depozitate în forma lor naturală, fără să existe presiunea supra lor sau să stea deformate. O deformare menţinută pentru mai mult timp asupra unei anvelope poate aduce deteriorări structurale atunci când pneul este umflat.
  6. Solvenţii, uleiurile, grăsimile şi căldura trebuie evitate. Anvelopele trebuie protejate de aceste elemente, în special când vine vorba de contact direct. De asemenea, lumina directă provenită de la un aparat de sudură este dăunătoare.
  7. Atunci când manevraţi anvelopele pentru a le depozita nu le aruncaţi de la înălţimi mai mari de 1,5 metri. În astfel de cazuri, structura internă a pneului poate fi afectată, astfel încât acesta nu mai poate fi utilizat în condiţii de siguranţă.

Toate aceste reguli par că au un impact minor asupra unei anvelope, însă pe durata mai multor sezoane în care acestea sunt depozitate, viaţa unui pneu poate fi prelungită. 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)