autovit.ro
B SECTIUNI

Util – despre sistemul de aer condiționat

Studiile ne arată că funcționarea corectă a sistemului de aer condiționat este direct legată de siguranță la volan, atunci când temperaturile de afară depășesc pragul de 30 de grade. La o temperatură de 35 de grade, un șofer este mai lent în reacții cu 20% comparativ cu temperatura de 25 de grade, ceea ce este echivalent cu o alcoolemie de 0,5 grame de alcool per litru de sânge. De aceea, întreținerea sistemului de aer condiționat are un rol esențial.

 

Specialiștii recomandă verificarea sistemului de climatizare la fiecare trei ani, chiar dacă acesta pare că funcționează fără probleme. Este normal ca, în timp, freonul din instalație să se piardă. Astfel, compresorul se uzează mai mult, iar sistemul devine ineficient, fiind mai greu să mențină temperatura dorită în habitaclu. Chiar dacă AC-ul funcționează, este recomandat ca la fiecare trei ani să verifici nivelul freonului. Întreţinerea instalaţiei de aer condiţionat presupune verificarea cantităţii de agent refrigerant prin extragerea acestuia din instalaţie, verificarea etanşeităţii instalaţiei şi completarea cu agent frigorific.

temperatura optima

Miros urât în instalația de aer condiționat?

Ai probleme cu mirosul urât care vine din instalația de aer condiționat? Cea mai probabilă problemă este aduse de apariția bacteriilor și fungilor dezvoltați pe traseul de climatizare. Pentru rezolvarea acestei situații este recomandată utilizarea unul spray special care se pornește în habitaclul mașinii cu recircularea pornită și geamurile închise. Acesta va circula prin toate conductele climatizării și le va curăța. Ulterior acestei operațiuni este necesară schimbarea filtrului de polen.

Temperatură optimă în habitaclu

Atunci când conduci pe distanțe lungi este foarte important să creezi o atmosferă răcoroasă în interiorul mașinii, dar fără să exagerezi. Diferența dintre temperatura de afară și cea din mașină nu trebuie să fie foarte mare, mai ales dacă opririle sunt dese și este necesară ieșirea din mașină. Impactul adus de schimbarea bruscă și repetată poate avea un impact negativ asupra sănătății și stării de moment. În astfel de momente poate să apară o stare de amețeală, dureri de cap sau transpirație abundentă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)