autovit.ro
B SECTIUNI

Ce este tratamentul hidrofob pentru parbrize și ce avantaje oferă

Un tratament hidrofob de parbriz reprezintă o metodă eficientă de a avea grijă de mașina ta, respectiv de a-ți îmbunătăți gradul de vizibilitate, în condiții mai dificile de drum. Află ce este, mai exact, și care sunt avantajele de care să ții cont, atunci când alegi să efectuezi o asemenea întreținere hidrofobă pentru parbrize.

Soluție anti ploaie pentru parbriz: ce este tratamentul hidrofob

Tratamentul hidrofob este o soluție specială, pentru o mai bună vizibilitate pe timp ploios. Știm cu toții că ploaia reduce vizibilitatea în trafic, chiar dacă ai „cele mai eficiente” ștergătoare din lume. Așadar, dacă te preocupă acest aspect, poți apela la un tratament parbriz hidrofob.

El are la bază nano-tehnologia. Cu alte cuvinte, tratamentul hidrofob creează un proces chimic cu suprafața sticlei parbrizului, ceea ce va duce la scurgerea mai rapidă a picăturilor de apă de pe o sticlă devenită mai „alunecoasă”. De aici, efectul și denumirea de „hidrofob”. Se poate aplica atât pe parbriz, cât și pe oglinzi, lunetă sau geamurile laterale ale mașinii.

Un tratament hidrofob nu este ideal doar pentru a-ți crește vizibilitatea în timpul precipitațiilor atmosferice de orice fel (eliminarea efectului de film de apă), deși asta ar fi caracteristica principală, ci aduce mai multe avantaje importante, pe care le poți descoperi spre finalul articolului.

Chiar dacă realizezi un tratament hidrofob, tot va trebui să-ți adaptezi stilul de condus la condițiile de drum, respectiv să păstrezi o distanță corespunzătoare și să ai o viteză prin care să reduci cât mai mult din riscul acvaplanării.

Dacă te pasionează îngrijirea auto și vrei să pornești o investiție în acest sens, află cat costa sa deschizi o spalatorie auto self-service.

tratamentul hidrofob

Cum se realizează un tratament hidrofob pentru parbriz

Principalii pași în aplicarea tratamentului hidrofob pentru parbriz sunt:

  1. Pregătirea suprafeței
    Ca orice alt tip de protecție a mașinii, indiferent că vorbim de îngrijirea interioară sau de cea exterioară, trebuie efectuată o curățare a suprafeței, respectiv a parbrizului. În acest caz, intervin decontaminarea și degresarea suprafeței, cu produse dedicate.
  2. Aplicarea tratamentului hidrofob
    Soluția hidrofobă se mixează (agită) foarte bine. Majoritatea tratamentelor vin cu un aplicator special, ce va fi încărcat corespunzător cu soluția aleasă. Cu ajutorul aplicatorului, tratamentul hidrofob se va întinde pe suprafața parbrizului. Se folosesc mișcări liniare, orizontale și verticale, pentru a acoperi uniform întregul parbriz. Procedura se poate relua în mod succesiv. În funcție de specificațiile fiecărei soluții hidrofobe, se lasă pentru a acționa. Soluția nu trebuie lăsată mai mult decât este necesar, deoarece se va usca pe parbriz.
  3. Ștergerea reziduurilor de soluție
    După un timp de așteptare, se vor șterge reziduurile lăsate de tratament. Și aici, condițiile sunt în funcție de specificațiile soluției hidrofobe. De exemplu, reziduurile se pot șterge cu un produs special recomandat de producătorul soluției sau cu un simplu produs de curățare a geamurilor. Recomandăm să folosești lavete din microfibră. Cum reziduurile pot fi de dimensiuni diferite, poți folosi întâi o lavetă poroasă, apoi o lavetă extra fină, din bumbac.

cum se face un tratament hidrofob

O soluție hidrofobă de calitate, aplicată de specialiștii în detailing, poate persista chiar și peste 6 luni. Dacă te gândești să aplici tu diverse produse hidrofobe ce pot fi ușor achiziționate, riști ca acestea să aibă o calitate îndoielnică sau să nu realizezi procedura în mod corect. Așadar, dacă alegi să o faci pe cont propriu, ține cont cu strictețe de instrucțiunile producătorului.

Descoperă oferta Autovit.ro de 👉 tratamente si solutii hidrofobe pentru geamurile mașinii tale!

Unde să faci un tratament hidrofob pentru mașina ta

Îți recomandăm să faci un tratament hidrofob în atelierele specializate de detailing auto. Sunt mai multe soluții dedicate, de la diverse branduri consacrate, pe care le poți alege în funcție de sfaturile specialiștilor și, desigur, în funcție de buget și de așteptările tale.

Fiecare centru de detailing care oferă astfel de servicii în portofoliul său stabilește tariful soluției hidrofobe și al manoperei. Se ține cont de clasa mașinii, respectiv dimensiunea parbrizului. În principiu, costurile încep de la 150 Lei.

Principalele avantaje ale tratamentului hidrofob pentru parbrize

  1. Crește vizibilitatea în anumite condiții mai dificile de drum, precum ploaie, ninsoare, lapoviță. De exemplu, la viteze de deplasare de peste 60-70 km/h, efectele lăsate de picăturile de apă pe parbriz vor fi reduse și vei avea o mai bună claritate. Totodată, poate estompa din lumina puternică (efect de orbire), provenită noaptea de pe contrasens, mai ales în condiții de ploaie;
  2. Curățarea parbrizului de insecte, praf și alte depuneri de murdărie este mai ușor de realizat. Lichidele de parbriz folosite și vizitele la spălătoriile auto nu vor afecta tratamentul hidrofob aplicat;
  3. Dacă, vara, ajută foarte mult în lupta cu insectele și praful, iarna, poate ajuta la dezghețarea parbrizului, prin înlăturarea mai ușoară a zăpezii și a gheții de pe parbriz.

În concluzie, dacă ești în căutarea unei soluții anti ploaie pentru geamurile mașinii, realizează și tu un tratament hidrofob.


Sursa foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)