autovit.ro
B SECTIUNI

Cele mai frecvente mituri despre instalația GPL

Majoritatea șoferilor își doresc o mașină sigură și cât mai economică. Întreținerea accesibilă și consumul redus sunt calități incontestabile ale unui autovehicul bun. O soluție perfectă pentru diminuarea costurilor cu mașina ar fi o instalație GPL. Deși acest sistem presupune deplasare pe distanțe mai mari la costuri reduse, în confort și siguranță, există câteva mituri despre GPL care pun pe gânduri șoferii care iau în considerare varianta pe gaz. Este motorul afectat? Mașina își pierde performanța? Prezintă risc de explozie? Vom răspunde la aceste întrebări, dar și la altele care privesc diverse mituri despre GPL, în cele ce urmează.

Motoarele care rulează pe GPL

Este foarte important de știut faptul că motoarele pe GPL sunt mai ușor de întreținut. Cheltuiala anuală a unui motor pe GPL este mult mai scăzută față de cea a unui motor pe benzină sau diesel, mai ales în ceea ce privește costul combustibilului.

GPL-ul este un combustibil mult mai curat decât benzina sau dieselul. Starea motorului și longevitatea lui nu vor fi afectate dacă folosești GPL. De asemenea, mașinile pe GPL emit mai puțin carbon față de cele pe benzină și diesel.

Motorul poate fi afectat de cantitatea reziduurilor interne acumulate în timp. Din fericire, dacă vorbim de GPL, această cantitate este mult redusă, iar uzura componentelor interne va fi încetinită substanțial. Durata de viață a motorului poate fi prelungită dacă folosești un combustibil mai curat.

O mașină mică și economică este o variantă foarte potrivită de deplasare în oraș. Descoperă categoria masini mici din oferta Autovit. Majoritatea dealerilor de pe Autovit oferă garanție pentru mașinile pe care le tranzacționează, deci poți cumpăra cu încredere o mașină rulată.

Cele mai cunoscute 5 mituri despre GPL

Iată care sunt cele mai răspândite mituri despre GPL:

1. Instalația GPL poate provoca daune motorului – FALS

Unul dintre miturile despre GPL des întâlnite este că motorul poate fi afectat dacă folosești acest gen de instalație. O cifră octanică cât mai ridicată previne combustia prematură între combustibil și aer. În cazul în care se folosește combustibil cu cifră octanică scăzută, în timp, poate apărea uzura la nivelul motorului.

Atunci când vorbim despre GPL, acest lucru nu este posibil datorită cifrei octanice ridicate. Iar valoarea octanică în cazul gazului este mult peste cea a benzinei premium.

2. Conversia pe GPL crește costurile – FALS

Un motor alimentat cu GPL înregistrează o creștere a combustibilului cu aproximativ 15%. Cu toate acestea, diferența de preț dintre GPL și benzină anulează din start această creștere de consum.

Călătorește pe șosele pitorești pe șaua unei motociclete. Autovit pune la dispoziție o ofertă variată la prețuri accesibile. Descoperă categoria motociclete.

3. Instalația GPL duce la pierderea performanței – FALS

Când montezi o instalație GPL, aceasta poate duce la scăderea puterii și a cuplului motorului. De asemenea, accelerația scade cu 5% față de alimentarea cu benzină. Cu toate acestea, valorile sunt neglijabile și nu vei simți o scădere mare a performanței.

intretinere gpl

4. Mașina va porni mai greu iarna – FALS

Vom infirma și acest mit. Instalațiile GPL moderne permit pornirea mașinii chiar și la -20 de grade.

Autovit face constant eforturi pentru ca experiența de cumpărare să fie safe. Descoperă oferta de autoturisme de pe platforma cu cu cel mai mare număr de dealeri profesioniști.

5. Instalația GPL implică risc de explozie – FALS

Riscul de explozie este inexistent atunci când instalația a fost montată la un service autorizat și profesionist. Rezervoarele de GPL sunt proiectate în așa fel încât să mențină combustibilul sub presiune. Materialul folosit este mai gros și mai rezistent față de cel folosit la rezervoarele clasice.

Ar mai fi câteva aspecte pe care dorim să le menționăm în acest articol, referitoare la instalațiile GPL și la potențiale probleme mai mult sau mai puțin reale. Iată ce mai trebuie să știi:

  • spațiul din portbagaj micșorat semnificativ – inițial, instalațiile de GPL ocupau destul de mult spațiu, dar noile rezervoare GPL toroidale au o formă de gogoașă și sunt montate în spațiul destinat roții de rezervă. Astfel, după un montaj corect, spațiul tău din portbagaj va rămâne neschimbat. Mărimea buteliei diferă în funcție de dimensiunea spațiului pentru roata de rezervă și poate varia de la 20 la 70 de litri. Roata de rezervă poate fi înlocuită cu un kit pentru repararea penei.
  • GPL se găsește greu – este un enunț total fals. La noi în țară există în jur de 2.000 de stații de alimentare cu gaz, iar numărul lor este în creștere.
  • alimentarea este dificilă – O mașină pe GPL nu este deloc greu de alimentat, iar, conform normelor în vigoare, alimentarea se face mereu de către angajatul stației. Așadar, nu vei fi nevoit să-ți faci griji în ce privește procedura de alimentare cu gaz.

A sosit timpul să-ți schimbi mașina actuală cu una care să se preteze unei familii cu doi copii și nenumărate bagaje? Află din acest articol care sunt cele mai potrivite mașini pentru familiile cu doi copii.

Vrei o mașină cu consum redus? Am văzut că instalația GPL este o variantă economică și sustenabilă. Miturile despre GPL te pot influența și chiar dezinforma. Este bine să te documentezi temeinic înainte de a face o schimbare majoră în ceea ce privește tipul mașinii care ți se potrivește și tipul combustibilului pe care să îl folosești.

Sursa foto: shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)