autovit.ro
B SECTIUNI

MAZDA 2 HEV: o mașină de oraș care face ceea ce promite

Test Drive 2024 | MAZDA 2 HEV | Powered by Autovit.ro & eblogAUTO.ro

Mazda 2 cu sistemul de propulsie full hybrid nu dezamăgește. Modelul este un rezultat al colaborării cu Toyota, lucru pe care îl observi destul de ușor. Este o mașină de oraș cu cinci niveluri de echipare posibile, care cu siguranță poate să-și facă treaba fără prea multe probleme.

Design modern, interior confortabil

Pentru un stil mai dinamic, Mazda 2 înlocuiește liniile curbe care îi ofereau look-ul de buburuză cu linii frânte. Ținuta este acum ușor sportivă, completată de un set elegant de 17” în culoarea negru lucios.
În habitaclu există câteva detalii care sparg imaginea clasică, tradițională. Interiorul este astfel configurat încât șoferul are la dispoziție funcțiile cele mai importante, pe care le accesează cu ușurință. Multe dintre ele au fost incluse chiar în instrumentarul de bord, deci cât mai aproape de șofer.

Sistemele de siguranță sunt cele pe care le știi la mașinile noi, iar unul interesant este cel de menținere a benzii atunci când mașina este setată pe cruise control. Apropo de siguranță, Mazda 2 are o caroserie foarte rezistentă care nu adaugă prea mult la masa totală a mașinii (1.105 kg). Datorită ei a obținut 5 stele Euro NCAP la capitolul siguranță la coliziune.

Motorizare și performanțe

Sistemul hibrid este format dintr-un motor termic pe benzină de 1.5 litri și un motor electric cu o baterie de 177.6 V. Puterea maximă a acestui duo este de 116 cai putere, dezvoltând un cuplu de 120 Nm, iar de la 0 la 100 km/h ajunge în 9.7 secunde. Cutia de viteze este CVT oferă stabilitate la drum lung, iar în oraș îți promite un condus dinamic și agil.

Prețul pentru Mazda 2 cu echiparea Homora este de 28.400 euro.

👉 Urmărește review-ul detaliat și află mai multe despre Mazda 2 HEV.

👉 Te gândești să faci următorul pas cu Mazda 2? Pe Autovit.ro te așteaptă oferte speciale de la dealeri autorizați.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)