Una dintre masinile populare de pe Autovit.ro, a treia generatie Audi A4 se remarca si la valoare second hand prin calitatea executiei, echiparea generoasa, confortul la rulare si siguranta oferita pasagerilor. Dar care sunt punctele slabe ale acestui model?
Dupa doua generatii de succes, anul 2005 a marcat o noua etapa in istoria acestui autoturism premium de clasa medie. Prin urmare la a treia generatie Audi A4 s-a constatat o crestere importanta atat la nivel estetic cat si in privinta confortului si sigurantei oferite pasagerilor. De asemenea, tot atunci au fost operate o serie de imbunatatiri ale platformei tehnice si au fost introduse o serie de solutii tehnologice de optimizare a performantelor dinamice. Iar rezultatul comercial a fost pe masura.
Chiar daca si la varsta a doua pretul de achizitie este destul de ridicat pentru puterea de cumparare a romanilor, a treia generatie Audi A4 s-a impus mai ales prin imaginea de marca care vinde foarte bine. Utilizatorii unui exemplar fabricat intre anii 2005 – 2008 au apreciat finisarile si asamblarile rezistente in timp, postul de conducere bine configurat, echiparea consistenta, tinuta de drum exemplara si nu in ultimul rand fiabilitatea per ansamblu.
Un alt mare avantaj al celei de-a treia generatii Audi A4 este valoarea remanenta consistenta, astfel in situatia unei revanzari proprietarul isi poate recupera o suma importanta din investitia initiala.
Prin comparatie cu primele doua generatii, la exemplarele fabricate dupa anul 2005 s-a constatat o scadere a viciilor de fabricatie. Insa au fost depistate si o serie de anomalii in exploatare… Astfel au fost identificate cateva repere cu toleranta mai scazuta la uzura, in special la sistemul electric. Prin urmare au fost reclamate functionari neregulate ale sistemului de actionare al geamurilor electrice, precum si o serie de informatii eronate afisate de martorii luminosi din plansa de bord. O alta problema ar fi defectarea turbinei de supraalimentare a motorului turbodiesel 2.0 TDI 140 CP, insa aceasta problema a fost identificata la primele loturi de propulsoare fabricate.
Chiar daca nu au fost semnalate probleme majore de fiabilitate, in eventualitatea achizitiei unui A4 second hand ar trebui sa se tina cont de costul ridicat al pieselor de schimb. De asemenea trebuie verificate cu atentie actele masinii, numarul real de km, precum si daca au fost respectate intervalele de revizie.
Mai cunoasteti si alte probleme caracteristice pentru Audi A4? Ce sfaturi considerati ca ar mai fi utile pentru cei care vor sa cumpere o astfel de masina second hand?
Vrei să afli ultimele noutăți sau să înțelegi cum funcționează un automobil? Pasionați de industria auto și de piața mașinilor rulate, redactorii Autovit își folosesc experiența pentru a-ți aduce informații relevante și sfaturi, pe blog. Citește știrile, analizele, topurile și ghidurile noastre, dacă vrei să faci o alegere inspirată sau să îți vinzi rapid mașina.