autovit.ro
B SECTIUNI

Analiză: Kia Cee’d (2006-2012)

Prima generaţie a compactei producătorului coreean Kia a fost lansată în anul 2006, utilizează o platformă similară cu cea de la prima generaţie a lui Hyundai i30 şi este produsă pentru piaţa europeană în fabrica Kia din Slovacia. Kia Cee’d este o continuare a modelului Cerato, însă dezvoltarea sa a avut loc exclusiv în centrul european al mărcii coreene. Cee’d a concurat cu modele compacte precum Opel Astra H, Ford Focus II, Golf V sau Peugeot 308.

Cee’d a fost disponibilă în trei versiuni de caroserie (hatchback cu trei şi cinci portiere şi break) şi a obţinut la testele de impact EuroNCAP cinci stele. În anul 2009, Cee’d a trecut printr-o operaţiune de facelift care adus elemente de caroserie redesenate, în special în partea din faţă, unde grila este complet nouă, dar şi un interior cu materiale revizuite. Cee’d s-a remarcat prin faptul că a fost oferită cu garanţia de şapte ani, dar şi prin faptul că are un inetrior spaţios, este confortabilă la drum lung şi s-a vândut la preţuri foarte bune faţă de concurenţa directă.

Gama de motorizări – Kia Cee’d

Kia Cee’d a fost oferită de-a lungul ciclului de producţie cu două motoare pe benzină, 1.4i (90 CP, 109 CP) şi 1.6i (126 CP) şi un singur diesel, 1.6 CRDI, dar cu mai multe versiuni de putere: 90 CP, 115 CP, 128 CP. Dieselul a fost apreciat pentru faptul că reuşeşte valori de consum foarte bune şi funcţionează rafinat. În versiunea de 115 CP, propulsorul este foarte echilibrat şi oferă prestaţii dinamice bune.

Ca puncte mai puţin pozitive, se pot aduce în discuţie zgomotul provenit la interior dinspre trenul de rulare, un uşor zgomot la vânt şi interiorul care nu oferă materiale prea plăcute din punct de vedere calitativ.

Kia ceed 2010 exterior spateFiabilitate şi întreţinere – Kia Cee’d

Kia Cee’d este una dintre cele mai fiabile modele de clasă compactă şi a fost modelul ce a ocupat primul loc în topul JD Power din 2010, care arată satisfacţia clienţilor, fiind singurul model care a obţinut cinci stele. Practic, de-a lungul timpului au existat foarte puţine plângeri despre probleme mecanice importante. Totuşi, printre acestea se numără: probleme la sistemul de direcţie, zgomote la puntea spate, greutăţi la schimbarea treptelor (în special la rece), probleme la sistemul audio de la supraînclăzire. De asemenea, primele loturi au fost livrate cu pneuri Michelin Energy, care au un impact pozitiv asupra consumului, însă se uzează relativ repede, astfel încât trebuie verificate atent la cumpărare.

Pentru că este un model foarte comun în România vă invităm să lasaţi propriile păreri şi pe site-ul opinii.autovit.ro pentru a-i ajuta pe cei interesaţi să cumpere un astfel de model la mâna a doua.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)