
După încheierea producției modelul Peugeot 206, francezii au decis să păstreze acest popular model de clasă mică într-o formă diferită, ca alternativă accesibilă la noul Peugeot 207. Sub denumirea Peugeot 206+, modelul a mai fost produs pentru patru ani folosind platforma lui 206 și partea frontală împrumutată de la modelul 207.
Peugeot 206 a fost un succes masiv pentru Peugeot. Un succes care a debutat în 1998. Peugeot 206 era un automobil plăcut, cu un design fluid, dar are un interior destul de înghesuit. Principala problemă este poziția la volan. Pedalele sunt amplasate ciudat și este greu să îți găsești o poziție confortabilă la volan. O parte din comenzi au locații atipice, de exemplu butoanele pentru geamurile electrice sunt puse pe consola centrală dintre scaune și nu pe portiere ca la majoritatea modelelor. Peugeot 206 avea să își câștige un public fidel datorită ținutei de drum decente și gamei complete de motorizări. Peugeot 206 a avut parte de o carieră lungă, modelul ieșind din producție după mai bine de 10 ani.
Și chiar și atunci, modelul 206 nu își spusese încă ultimul cuvânt. Peugeot a lansat un urmaș sub forma modelului 207, dar acesta era plasat ceva mai sus în ceea ce privește prețul de achiziție. Pentru a atrage și clienții interesați de modele low-cost, clienți ce erau atrași deja de modelele produse de Dacia, Peugeot a decis să păstreze în gamă modelul 206 sub forma unui facelift interesant numit Peugeot 206+. Practic, platforma modelului 206 a fost păstrată, dar pentru a îl face mai atractiv, partea frontală a fost preluată de la modelul 207, creându-se astfel un hibrid interesant. Peugeot 206+ a fost produs pentru patru ani de zile la uzina Peugeot de la Mulhouse. Inițial, modelul a fost destinat piețelor din America de Sud, unde ar fi trebuit să poarte numele de Peugeot 207 Brasil, dar acest nume nu a fost folosit niciodată. A purtat însă numele de Peugeot 207 Compact pe piața din Argentina, iar apoi Peugeot a luat decizia să ofere acest model și pe piața din Europa. A fost vândut pe majoritatea piețelor, dar doar în variantă cu volan pe stânga. La noi în țară a fost vândut în paralel cu modelul 207, dar a venit în momentul când criza financiară a îngenuchiat vânzarile de automobile noi. Nu sunt prea multe exemplare disponibile pe piața modelelor second-hand, dar cele care există au astăzi prețuri foarte bune de achiziție și au rulaje relativ mici în comparație cu modelul 206 clasic.
Fiind practic aceeași mașină cu Peugeot 206, problemele ce pot apărea sunt similare și sunt în general legate de partea electrică. Peugeot a păstrat interiorul aproape neschimbat, dar pe versiunile mai recente ale modelului 206+ au existat pedale din aluminiu și levier al schimbărorului de viteze împrumutat de la modelul 207. În ceea ce privește motorizările, au existat versiuni cu instalație GPL montată din fabrică asociată cu motorul de 1.1 litri de 60 CP. Apoi alte versiuni ce merită atenție sunt cele cu motorul de 1.2 benzină de 75 CP sau dieselul de 1.4 litri și 70 CP, acesta din urmă fiind extrem de economic.
Prețurile pe piața second-hand variază între 3.500 și 4.500 euro, iar cu un pic de noroc puteți găsi un exemplar cu rulaj mic prin parcurile dealerilor de automobile achiziționate la buy-back.