
După succesul uriaş pe care l-a înregistrat 206, Peugeot avea nevoie de o maşină foarte solidă pentru a duce mai departe cifra de vânzări record avută în clasa mică. Curios, francezii au decis să schimbe destul de mult reţeta pentru 207.
Peugeot 207 este mai lung decât 206 cu 208 mm ceea ce îl face o maşină complet diferită. Practic, Peugeot a trecut de la dimensiuni apopiate de clasa mini la cele de clasă mică şi a intrat în concurenţă mult mai directă cu VW Polo, Opel Corsa, Ford Fiesta sau Renault Clio. Greutatea a crescut şi ea faţă de 206 cu peste 100 kg, iar întregul concept a fost mai mult axat pe confort şi spaţiu interior mai mare.
În momentul lansării, 207 a fost disponibil cu trei motorizări pe benzină: 1.4i (8 valve, 75 CP), 1.4i (16 valve, 90 CP) şi 1.6i (16 valve, 110 CP). Dieselurile oferite au fost: 1.4 HDi (70 CP), 1.6 HDi (90 CP) şi 1.6 HDi (110 CP). De la sfârşitul anului 2006, 1.4i şi 1.6i au fost înlocuite cu mult mai modernele 1.4 VTi (95 CP) şi 1.6 VTi (120 CP). Mult mai rare pe piaţa de second-hand din România sunt versiunile de top 1.6 THP, cu turbo, care dezvoltă 150 CP, respectiv 175 CP (184 CP din 2009), motorizări dezvoltate în colaborare cu BMW.
Faţă de 206, poziţia de conducere este mult mai bună, cu pedalele poziţionate mai ergonomic (o problemea la 206), iar interiorul este semnificativ mai spaţios, cu materiale mai bune, deşi plasticul este cel care predomină. Datorită unui ampatament mai mare, 207 este o maşină ce poate fi condusă într-un nivel de confort mai ridicat la drum lung. Trenul de rulare este elastic, dar oferă multă aderenţă la nevoie, 207 fiind plăcut de condus chiar şi pe drumuri cu viraje. Versiunea combi, denumită SW, are un portbagaj foarte spaţios şi o banchetă care, odată rabatată, crează o suprafaţă de încărcare plană cu portbagajul.
În ceea ce priveşte motorizările, recomandarea noastră merge spre dieselul de 1,6 litri, în oricare dintre versiunile de putere sau, pentru cei care doresc benzina, spre 1.4 VTi de 95 CP. Dieselul este foarte economic, funcţionează rafinat, iar motorul pe benzină este silenţios şi perfect pentru utilizarea urbană, fără a avea un consum prea ridicat. Evitaţi cutiile automate (robotizată), recomandarea noastră mergând spre cutiile manuale.
Peugeot 207 nu stă foarte bine în rapoartele de fiabilitate, problemele semnalate fiind din cele mai diverse, de la zgomote în bord, la discuri de frână ovalizate sau probleme cu turbina la dieseluri. Totuşi, întreţinerea nu este scumpă, iar dacă se face la timp problemele pot fi ţinute departe.
Pe site-ul Autovit.ro există aproape 100 de oferte pentru 207, majoritatea fiind cu motoarele mici diesel sau benzină, iar preţurile pornesc în jurul sumei de 3.500 de euro.

Vrei să afli ultimele noutăți sau să înțelegi cum funcționează un automobil? Pasionați de industria auto și de piața mașinilor rulate, redactorii Autovit își folosesc experiența pentru a-ți aduce informații relevante și sfaturi, pe blog. Citește știrile, analizele, topurile și ghidurile noastre, dacă vrei să faci o alegere inspirată sau să îți vinzi rapid mașina.