autovit.ro
B SECTIUNI

Ce este un hotel de anvelope și de ce ar trebui să apelezi la unul

De două ori pe an, mulți dintre posesorii de autovehicule trebuie să urmeze aceeași rutină: schimbarea anvelopelor de iarnă cu anvelopele de vară și invers. Manipularea anvelopelor și depozitarea lor poate ridica probleme, mai ales dacă nu dispui de o magazie sau un spațiu de depozitare corespunzător. 

În acest context, hotelurile de anvelope sunt o soluție practică și la îndemână pentru depozitarea anvelopelor. În continuare, îți vom explica ce avantaje oferă această alternativă și ce lucruri ar trebui să știi despre acest serviciu.

Ce servicii oferă un hotel de anvelope

De la inspecțiile periodice, până la remedierea problemelor atunci când acestea apar, trebuie să fii mereu la curent cu starea mașinii. La acestea se adaugă și schimbarea anvelopelor, etapă ce implică identificarea unui spațiu corespunzător de depozitare roți auto, precum și disponibilitatea de a curăța și manipula anvelopele înainte de depozitare.

Astfel, pentru mulți posesori de autoturisme, depozitarea anvelopelor este o sursă de disconfort. Din fericire, există o alternativă care poate economisi timp și energie: hotelurile de anvelope. Acestea asigură depozitarea anvelopelor într-un mediu curat și uscat, până când vei avea din nou nevoie de ele.

Hotelurile de anvelope sunt o soluție practică, ce acoperă, în marea majoritate a cazurilor, procesele de depozitare, recuperare și schimbare a anvelopelor.

Pe de o parte, atunci când ai nevoie să depozitezi anvelopele de sezon, serviciile de hoteluri pentru anvelope sunt o opțiune avantajoasă pentru posesorii de mașini. Pe de altă parte, din perspectiva dealerilor sau a managerilor de service-uri auto, hotelul de anvelope este un serviciu atractiv, deoarece poate aduce un flux suplimentar de venituri la schimbarea sezonului. Astfel, acest serviciu reprezintă o oportunitate de a maximiza profitul.

Astfel de servicii se găsesc în aproape toate orașele din țară, iar pentru a identifica cel mai apropiat hotel de anvelope este suficient să cauți, de exemplu, hotel anvelope București, hotel anvelope Oradea, hotel anvelope Cluj, hotel anvelope Iași, hotel anvelope Timișoara, hotel anvelope Galați, hotel anvelope Brașov, hotel anvelope Craiova, hotel anvelope Constanța etc.

hotel anvelope

Cum funcționează serviciul de depozitare oferit de un hotel de anvelope

Fără îndoială, dezvoltarea serviciului de depozitare a anvelopelor necesită o un proces bine pus la punct pentru a gestiona inventarul de anvelope în mod eficient. 

Pasul 1.

Înainte de a scoate anvelopele, este notată poziția lor pe mașină. Acest lucru îți va permite să le rotești corespunzător data viitoare când vor fi montate, pentru a te asigura că acestea se uzează uniform.

Pasul 2.

Anvelopele sunt inspectate pentru a vedea dacă sunt deteriorate sau dacă au o uzură neuniformă.

Pasul 3.

Anvelopele sunt curățate și uscate pentru a limita orice coroziune. Sunt îndepărtate pietrele sau resturile prinse în canelurile anvelopelor.

Deși nu se recomandă acoperirea anvelopelor, curățarea lor este esențială. Noroiul, sarea și alți contaminanți pot fi foarte dăunători pentru compușii de cauciuc ai acestora. Se folosesc detergenți speciali, iar personalul se va asigura că acestea sunt complet uscate înainte de a le muta în depozit.

Pasul 4.

Anvelopele sunt o componentă esențială a vehiculelor, de aceea inspecțiile periodice și verificarea stării acestora sunt etape necesare pentru a te asigura că le vei putea utiliza în siguranță. Majoritatea hotelurilor de anvelope oferă și aceste servicii clienților.

Pasul 5.

Anvelopele sunt etichetate și depozitate corespunzător. Unele hoteluri de anvelope utilizează pentru depozitarea, recuperarea și schimbarea anvelopelor dispozitive mobile și etichetele cu coduri de bare ce îmbunătățesc semnificativ gestionarea inventarului și fluxul de lucru. 

Tocmai ai verificat anvelopele din garaj și ai observat că nu se află în cea mai bună stare? Ar putea fi timpul să iei în calcul achiziționarea unui set nou de anvelope. Platforma Autovit.ro îți pune la dispoziție o gamă vastă de optiuni convenabile de anvelope noi si second hand.

Ce ar trebui să știi despre depozitarea anvelopelor la schimbarea sezonului

Deși vei economisi ceva taxe, depozitarea anvelopelor acasă are și un cost. Dincolo de sacrificarea timpului și a spațiului de depozitare, este posibil să fie nevoie să investești și într-un higrometru pentru a menține nivelul corect de umiditate. 

În funcție de spațiul pe care îl ai și de tipul de anvelope, este posibil să fie nevoie să achiziționezi și suporturi pentru anvelope, cârlige, saci sau cutii. Dacă anvelopele sunt murdare, va trebui, de asemenea, să le cureți.

Lăsând la o parte cheltuielile, dacă faci greșeli în ceea ce privește depozitarea cauciucurilor, ai putea chiar să distrugi complet anvelopa. 

În altă ordine de idei, depozitarea adecvată asigură menținerea aspectului și a performanțelor anvelopelor.

Alegerea unui hotel de anvelope garantează condiții optime de depozitare. De asemenea, simplifică înlocuirea la începutul sezonului, deoarece anvelopele sunt gata pregătite și verificate pentru a te asigura că pot fi rulate în siguranță.

În funcție de stilul de condus, de mașina pe care o deții, precum și de sezon, vei avea nevoie de anvelope care să facă față nevoilor tale. Află cum sa alegi anvelopele potrivite și care sunt detaliile la care să fii atent.

Dacă anvelopele stau în aer liber, nefolosite pentru perioade lungi de timp, suprafețele lor se pot usca și pot apărea fisuri de suprafață. Astfel, prin depozitarea anvelopelor în hotelurile de anvelope te asiguri că:

  • anvelopele sunt depozitate în interior, într-o locație curată, răcoroasă și întunecată, departe de lumina directă a soarelui, de sursele de căldură;
  • anvelopele sunt depozitate deasupra nivelului solului, adesea pe un înveliș impermeabil, cu găuri, pentru a preveni acumularea de umiditate;
  • depozitarea se realizează pe suprafețe curate, fără solvenți, uleiuri sau alte substanțe care ar putea deteriora cauciucul.

Depozitarea în poziție verticală a anvelopelor

Majoritatea hotelurilor de anvelope depozitează cauciucurile în poziție verticală. Unii șoferi cred că depozitarea în poziție verticală a anvelopelor cauzează apariția unor deformări, însă lucrurile nu stau tocmai așa.

Aceste deformări apar atunci când anvelopele sunt lăsate pe vehicule staționate pentru perioade lungi de timp. În timp, greutatea vehiculului face ca structura anvelopei să cedeze și să se deformeze. Presiunea scăzută a anvelopelor și schimbările bruște de temperatură fac mai probabilă apariția deformărilor.

Dacă anvelopele nu sunt montate pe jante, depozitarea în poziție verticală este de fapt recomandată de majoritatea experților, deoarece exercită mai puțină presiune asupra anvelopelor.

De ce nu este bine ca anvelopele să fie acoperite atunci când le depozitezi

Acoperirea anvelopelor nu este doar inutilă, ci este chiar „nesănătoasă” pentru anvelopele tale. În timp ce produsele de acoperire a anvelopelor vor face anvelopele să rămână neprăfuite, acestea pot provoca, de asemenea, uscarea compușilor de cauciuc, ceea ce duce la crăpături care pot scurta durata de viață a anvelopei.

Dacă îți dorești un set de cauciucuri care să-ți folosească în orice anotimp, alege o varianta de anvelope all season. În topul optiunilor de anvelope all season vei putea găsi setul potrivit mașinii tale și care se încadrează în bugetul pe care îl ai la dispoziție.

depozitare cauciucuri

Care sunt beneficiile depozitării cauciucurilor într-un hotel de anvelope

Dacă te întrebi de ce să optezi pentru hotelurile de cauciucuri ca alternativă de depozitare, atunci este bine știi că vei putea profita de numeroasele beneficii pe care le oferă aceste servicii. 

Câteva dintre cele mai importante beneficii ale depozitării anvelopelor sunt următoarele:

  • Alternativă comodă de depozitare;
  • Nu necesită ridicarea de greutăți;
  • Extinderea duratei de viață a anvelopelor;
  • Eliberarea de spațiu la domiciliu;
  • Depozitare sigură a anvelopelor;
  • Manipulare profesionistă;
  • Depozitarea anvelopelor într-un mediu cu climă controlată.

Dintre acestea, câteva beneficii merită detaliate, pentru a-ți face o idee mai clară despre acest serviciu și a decide dacă este potrivit pentru tine.

Conservarea spațiului și a timpului

Principalul beneficiu al depozitării anvelopelor este că nu va trebui să găsești spațiu în propria casă pentru a stoca anvelopele, care sunt voluminoase, incomode și adesea murdare. De asemenea, necesită eforturi de manipulare. 

Condiții adecvate pentru depozitare

Depozitarea corespunzătoare a anvelopelor va prelungi durata de viață a acestora. Anvelopele care nu sunt depozitate corespunzător se uzează mai repede, se deteriorează și se crapă mai ușor. 

Pentru a evita daunele, anvelopele trebuie curățate înainte de a fi depozitate. În plus, anvelopele trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat. Descompunerea compușilor de cauciuc este accelerată de expunerea prelungită la lumina soarelui și la razele ultraviolete. Prin urmare, anvelopele nu trebuie păstrate niciodată afară. 

De asemenea, anvelopele trebuie ținute departe de umiditate, iar hotelurile de anvelope oferă toate aceste condiții, alături de pregătirea prealabilă necesară, pentru a le asigura longevitatea.

Soluție confortabilă 

Apelând la un astfel de serviciu, poți fi sigur că vei fi pregătit pentru sezonul următor. Atât înainte, cât și după ce anvelopele sunt depozitate, acestea sunt inspectate, se verifică adâncimea benzii de rulare, sunt verificate de înțepături, pentru a te asigura că sunt în stare bună pentru sezonul următor. 

Documentează-te și alege din timp un hotel de anvelope care să-ți ofere și servicii complete de vulcanizare.

Prioritate la schimbarea anvelopelor 

Când vine momentul să schimbi anvelopele, dacă le ai depozitate la un hotel de anvelope din incinta service-ului auto, îți poate oferi garanția că anvelopele vor fi schimbate cu prioritate înainte de sezonul aglomerat, astfel încât nu va trebui să pierzi timp așteptând la coadă.

Așadar, utilizarea serviciilor de depozitare a anvelopelor îți poate economisi timp și te va asigura că anvelopele sunt îngrijite în mod corespunzător, astfel încât să reziste pe toată durata lor de viață. 

Surse foto: Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)