autovit.ro
B SECTIUNI

Ce trebuie să faci pentru a pregăti mașina de primăvară?

După trecerea iernii și apropierea primăverii este momentul să aloci puțină atenție asupra mașinii tale. Iarna este un anotimp destul de dur, care solicită multe componente. De aceea, o pregătire pentru primăvară este, de multe ori, necesară, mai ales că mulți dintre voi încep să iasă mai des din oraș în timpul weekend-urilor. Dacă majoritatea modelelor foarte noi sunt înțesate de sisteme inteligente care ne spun când ceva nu este în regulă, cele vechi au nevoie de mai multă atenție. Așadar, mai jos îți prezentăm câteva sfaturi pentru a pregăti mașina de primăvară.

 

1. Verifică acumulatorul, bornele și conexiunile electrice. Pe timpul ienii sistemul electric este pus sub mare tensiune. Temperaturile scăzute pot afecta performanțele acumulatorului cu până la 60%. Chiar dacă ai trecut iarna este bine să treci pe la un atelier specializat pentru a vedea dacă bateria mașinii este încă în parametri. Va costa mai puțin decât dacă nu vei putea să pornești mașina atunci când ai nevoie de ea.

 

2. Verifică presiunea din anvelope. Temperaturile foarte scăzute pot face să scadă presiunea din anvelope. Verifică dacă acestea au presiunea corectă, inclusiv pentru roata de rezervă. Presiunea specifică pentru mașina ta este trecută în manualul de utilizare, pe interiorul montantului central sau pe capacul de la bușonul de carburant.

 

3. Verifică furtunașele și curelele. Vezi când ai schimbat ultima dată distribuția, dar verifică și vizual compartimentul motor, mai ales la motoarele cu turbo care au multe furtunașe ce suportă presiuni interioare ridicate. Verifică să nu fie uzate, rupte sau tăiate.

 

4. Verifică sistemul de frânare. După un sezon de gheață, zăpadă și umiditatea această operațiune este foarte importantă. Mergi într-un service pentru a inspecta sistemul de frânare, inclusiv eficiența frânei de mână.

 

5. Trenul de rulare și unghiul de fugă. Gropi, bucați de greață și o rulare uniformă. Acestea au un mare impact asupra trenului de rulare și al unghiului de fugă. Verifică dacă acestea sunt în stare bună pentru a nu amplifica pagubele și pentru a nu creea altele noi.

 

6. Verifică nivelul lichidelor. Sunt o mulțime de lichide ce trebuie verificate. Printre acestea notăm: uleiul de motor, uleiul din transmisie, lichidul de frână, lichidul de răcire și lichidul de parbriz. De asemenea, nu uita de nivelul freonului, deoarece temperaturile ridicate nu sunt departe.

 

filtru de aer, filtru de polen.7. Filtrul de aer. Un motor cu un flux de aer normal, fără restricții, va funcționa corect și mai eficient. De aceea, este recomandat ca primăvara să schimbi filtrul de aer. Este ieftin și se schimbă în doar câteva minute.

 

8. Verifică ștergătoarele. Ploile dese vor pune ștergătoarele la muncă. Pentru o vizibilitate bună este bine să la schimbi dacă acestea nu mai pot curăța eficient parbrizul sau luneta.

 

9. Curăță interiorul. După sezonul rece, în interior se pot acumula o multitudine de mizerii. Curăța profesionist interiorul și menține-l cât mai curat.

 

10. Curăță exteriorul. Pentru a îndepărta mizeria, sarea, nisipul și alte elemente dăunătoare pentru mașină este recomandat să mergi la o spălătorie profesionistă, care poate spăla mașina și pe dedesupt. Astfel, eviți corodarea anumitor componente și apariția ruginei.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)