autovit.ro
B SECTIUNI

Cele mai bune SUV-uri second hand, de până la 30.000 de Euro, pe care le poți cumpăra de pe Autovit

SUV-urile sunt în continuare un segment auto foarte căutat de români, iar un criteriu important în procesul de achiziție este reprezentat de buget. Dacă ești în căutarea unei mașini SUV second hand, având un buget de cel mult 30.000 de Euro, descoperă ce opțiuni găsești pe Autovit.ro.

În top 5 SUV-uri rulate care urmează, am încercat să găsim un raport calitate-preț bun, fără să omitem motorizările, dotările și, bineînțeles, fiabilitatea pe drumurile noastre. Totodată, ne-am rezumat la autoturisme SUV cu o vechime de până în 5 ani de zile. Cel mai bine, hai să începem prezentările lor.

Dacia Duster din 2021

A doua generație de Duster prezintă două facelifturi. Unul în 2021, odată cu semnătura luminoasă în formă Y, unul în 2022, atunci când s-a implementat noul logo Dacia. În funcție de stare, motorizare, dotări și alte preferințe personale, te vei încadra cu bugetul pentru ambele facelifturi.

Oricum ar fi, modelele de Duster din 2021-2022 sunt mai robuste, cu blocuri optice mai atractive și mai multă agresivitate vizuală decât Duster 1.

Dacia Duster a confirmat că este un SUV compact, care se descurcă excelent pe drumurile noastre. Unii zic că mai bine în afara orașului, dar noi îl vedem la fel de des și în interiorul localităților. Reviziile nu sunt costisitoare, atât timp cât ele sunt unele de rutină.

Designul interior este revitalizat, insonorizarea este mult mai bună decât la prima generație, MediaNav-ul este mai mult decât decent, iar scaunele, la presiunea clienților, au o susținere destul de bună. În rest, rămâne un SUV practic, cu un portbagaj care variază între 414 litri și 478 litri, în funcție de tracțiune.

Ca motorizare, 1.5 dCI 4WD, cu 115 CP, ar fi o variantă ideală. Dacă nu, îți poți face deplasările foarte bine cu motorul de 1.3 TCe, cu 150 CP, dar cu tracțiune față. Ambele motoare sunt fiabile. Având în vedere capabilitățile decente de off-road, respectiv să nu regreți mai târziu alegerea, noi înclinăm spre un Duster cu tracțiune 4WD. Din buton, dar își face treaba pe drumurile cu noroi, zăpadă etc.

Descoperă oferta de autoturisme 👉 DACIA DUSTER disponibilă pe Autovit.ro!

Dacia Duster

Toyota C-HR din 2022

Toyota C-HR rămâne un SUV subcompact (sau crossover), cu elemente de design foarte îndrăznețe. Este poate chiar cel mai avangardist design din gama de mașini Toyota, iar când zicem asta, ne referim strict la anul 2022. În orice caz, C-HR a fost o surpriză plăcută încă de la lansare, în 2016.

Poți lua în considerare Toyota C-HR facelift pentru deplasări urbane și extra-urbane. SUV-ul se adresează celor care caută o mașină SUV capabilă să facă față aglomerației din orașe, cuplurilor, dar și pentru familiile cu un copil.

Plafonul, care se termină în stil coupe, poate da ușoare bătăi de cap pasagerilor înalți, dar rămâi în continuare cu un SUV ce oferă un aspect sportiv la un buget rezonabil. Până la urmă, dacă nu vezi în asta o problemă, alegerea se poate dovedi excelentă. Cumva, apariția este mai importantă ca practicitatea, dar nici cea din urmă nu e chiar atât de prejos la C-HR.

Interiorul este mai bine insonorizat (față de modelele mai vechi), sistemul de infotainment face față cerințelor actuale de conectare și vizualizare, confortul este bun. Cu privire la fiabilitate, ne rezumăm la esențial: este printre cele mai fiabile SUV-uri japoneze.

Ca recomandare, motorizarea hybrid 1.8 l benzină, cu 122 CP, este cea mai căutată. O cutie automată CVT îți va fi de real folos în condusul prin oraș, așadar, consideră-l un criteriu important.

Descoperă oferta de autoturisme 👉 TOYOTA C-HR disponibilă pe Autovit.ro!

toyota chr

Peugeot 2008 din 2022

În măsura în care apreciezi lucrurile franțuzești, SUV-ul Peugeot 2008 poate fi exact ceea ce cauți. Nouă ne place mult cum arată la exterior. Să nu uităm de faptul că a fost în top vânzări pe piața europeană pe acest segment auto, în anul 2021.

Astfel, dacă și pe tine te-au atras ghearele luminoase din spoilerul frontal, respectiv grila sportivă, una bine proporționată, în care regăsim și noua siglă a mărcii auto, s-ar să pui deja Peugeot 2008 pe lista scurtă.

Francezii iubesc confortul interior și, desigur, multitudinea de dotări. Astfel, un Allure Pack credem că prezintă dotări mai mult decât suficiente. În plus, revenind la aspectul exterior, te duce imediat cu gândul la faptul că este un SUV versatil, aerodinamic, entuziasmant.

În privința motorizărilor, două sunt de luat în calcul: motorul PureTech 130 CP, de 1.2 litri pe benzină, respectiv motorul BlueHDi 130 EAT8 cu patru cilindri, care dezvoltă 130 CP.

Descoperă oferta de autoturisme 👉 PEUGEOT 2008 disponibilă pe Autovit.ro!

peugeot 2008

Volkswagen Tiguan din 2020

Un VW Tiguan, din 2020-2021, intră și el negreșit în topul nostru. Poziționat ca un Touareg mai mic, Tiguan este fără îndoială un competitor care îngreunează destul alegerile în această categorie de buget. În plus, să ne aducem aminte că Tiguan a fost cel mai bine vândut SUV compact din Europa, trei ani la rând, între 2018 și 2020!

Calitatea interiorului, respectiv a finisajelor, este una bună față de alte mașini din grupul VW, fără, însă, să pârâm vreun model. La prima vedere, este un SUV cu o apariție mai sobră sau elegantă decât tot ce am prezentat până acum. Depinde cum consideri și tu. Nu este neapărat un minus, dar Tiguan parcă stă mai bine la drumurile lungi, decât în aglomerația urbană. Altfel zis, este mai puțin agil, că doar e un Touareg mai mic.

La interior, nemții au luat ce-i mai bun de la mai multe modele in-house. De exemplu, comenzile de pe volan sunt luate de pe Passat, comenzile tactile ale climatizării sunt luate de pe Arteon facelift ș.a.m.d. Până la urmă, nimic de judecat. Portbagajul? Unul generos, de 615 litri. Adică, cam ce-ți trebuie pentru o vacanță fără grija depozitării bagajelor!

Ca motorizare, ar trebui să iei în considerare 2.0 TSI sau 2 TDI, pentru un raport de performanță reușit.

Descoperă oferta de autoturisme 👉 VOLKSWAGEN TIGUAN disponibilă pe Autovit.ro!

vw tiguan

KIA Niro din 2021

Nu în ultimul rând, vorbim și despre un SUV sud-coreean: KIA Niro. Anii de referință sunt tot 2021-2022. Este un SUV mai puțin cunoscut, mai puțin văzut pe șoselele noastre, însă care poate fi surpriza topului.

KIA Niro este un SUV decent și spațios, chiar dacă, la bază, tot crossover este. Parcă făcut pentru deplasările prin oraș, dar care nu dezamăgește nici la drumuri lungi. Calitatea interiorului, per ansamblu, este bună spre foarte bună. Mai mult, până și nivelul de bază de echipare este mai mult decât satisfăcător.

Ajungem și la capitolul consum, unde Niro este lăudat pentru performanțele sale foarte bune, chiar și cu clima pornită. Astfel, un consum mediu de 4 litri nu are cum să fie rău pentru un crossover de 1.5 tone.

La KIA Niro ai de luat în calcul motorizările hibride. De exemplu, 1.6 GDI Plug-In Hybrid, alături de cutia cu dublu ambreiaj 6DCT, este o alegere inspirată.

Descoperă oferta de autoturisme 👉 KIA NIRO disponibilă pe Autovit.ro!

kia niro

Cauți sfaturi de achiziție pentru o familie numeroasă, cu doi copii? Ți-am pregătit un ⏩ ghid cu 15 recomandari de masini din care poți alege inspirat.

În concluzie, sperăm că am reușit să te inspirăm prin cele 5 SUV-uri second hand disponibile pe Autovit.ro, la un buget, spunem noi, mai mult decât rezonabil pentru acest segment auto.

Surse foto: Shutterstock, Dacia, Toyota, Peugeot, Volkswagen, KIA.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)