
Telefoanele mobile inteligente fac parte din ce în ce mai mult din viaţa noastră cotidiană şi sunt un real ajutor în anumite momente. Magazinele de aplicaţii oferă o multitudine de opţiuni atunci când vine vorba despre subiectul auto. Mai jos, vă prezentăm cinci dintre cel mai bune aplicaţii auto pentru telefonul mobil.
- 1. Waze – gratuit (disponibil pentru iOS şi Andorid)
Waze este o aplicaţie dedicată pentru navigaţie, cu harţi care se descarcă în timp real, deci aveţi nevoie de 3G şi trebuie să ştiţi că va exista trafic de date când aplicaţia este activă. Ceea ce face ca Waze să fie diferit este comunitatea din spatele aplicaţiei. În timpul deplasării poţi, prin comenzi rapide şi uşor accesibile, să indici unde există poliţie, dacă sunt accidente, cât de aglomerat este, iar toate aceste informaţii sunt arătate în timp real celorlalţi participanţi la trafic care utilizează aplicaţia. În plus, Waze are un algoritm inteligent care calculează în timp real rutele mai rapide, în funcţie de trafic (date furnizate de Google sau de alţi useri) şi ştie să utilizeze şi străzile laterale bulevardelor principale. Aplicaţia este utilizată în România de mulţi useri şi se dovedeşte extrem de utilă, în special la orele de vârf.
- 2. Car Monitor – gratuit cu posibilitatea extinderii funcţionalităţii (2,69 euro) (disponibil pentru iOS)
Car Monitor este o aplicaţie foarte utilă care te notifică în momentul când trebuie făcută revizia maşinii sau când îţi expiră asigurarea sau rovinieta.
În plus, aplicaţia ţine evidenţa tuturor costurilor aferente maşinii, oferind statistici foarte utile despre costurile de exploatare şi consumul de combustibil.
- 3. Witness Driving – 0,89 euro (disponibil pentru iOS şi Andorid)
Witness Driving transformă telefonul mobil într-o cameră pentru trafic. Aplicaţie întregistrează în buclă şi poate surprinde accidente, infracţiuni şi poate chiar să reprezinte o dovadă a unui eveniment petrecut în trafic (chiar dacă nu una oficială). O astfel de cameră dedicată costă între 50-300 de euro, în funcţie de model, deci aplicaţia o înlocuieşte la un preţ nesemnificativ. Cu această aplicaţie ai nevoie doar de o ventuză care să fixeze telefonul în parbriz. În plus faţă de imagine, aplicaţia înregistrează viteza, locaţia GPS, acceleraţia longitudinală şi laterală. Până la urmă, de ce să aibă parte doar ruşii de toată “distracţia” din trafic?
- 4. Dynolicious Classic – 7,99 euro (disponibil pentru iOS)
Această aplicaţie simulează funcţionalitatea unui stand de dyno şi o face destul de bine. Cu Dynolicious Classic poţi estima destul de aproape de adevăr puterea unei maşini sau timpul necesar pentru acceleraţia 0-100 km/h. Pentru obţinerea acestor valori aplicaţia utilizează accelerometrul integrat în iPhone.
Acesta este unul dintre cele mai bune jocuri cu maşini care există pe orice dispozitiv portabil. Grafica este excepţională, controlul facil, iar multitudinea de maşini şi circuite nu te va lăsa să te plictiseşti prea repede. În plus, update-urile sunt dese şi aduc mereu noutăţi. Real Racing 3 este un joc care nu trebuie să lipsească de pe telefonul unui pasionat de maşini.
Autovit.ro are propria aplicaţie de mobil
Pentru cei care vor să găsească rapid un preţ pentru o maşină second-hand există aplicaţia Autovit.ro. Aceasta a fost dezvoltată in-house şi utilizează o tehnologie care îi permite să se afişeze optim indiferent de dispozitivul pe care este utilizată, aplicaţia fiind disponibilă atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Aplicaţia Autovit.ro a câştigat recent premiul Mobilio 2014 pentru cel mai bun site adaptat pentru telefonul mobil şi pentru tabletă.

Vrei să afli ultimele noutăți sau să înțelegi cum funcționează un automobil? Pasionați de industria auto și de piața mașinilor rulate, redactorii Autovit își folosesc experiența pentru a-ți aduce informații relevante și sfaturi, pe blog. Citește știrile, analizele, topurile și ghidurile noastre, dacă vrei să faci o alegere inspirată sau să îți vinzi rapid mașina.