autovit.ro
B SECTIUNI

Dieselgate: Autoritățiile americane acuză că sistemul pentru păcălirea testelor de emisii poluante este instalat și pe motoarele Volkswagen V6 TDI

Agenția de Mediu din Statele Unite ale Americii (EPA) acuză Volkswagen că a folosit sistemul de păcălire a testelor de emisii și pe motoarele TDI de cilindree mare.

Autoritățiile americane acuză din nou constructorul german Volkswagen. De data aceasta este incriminat motorul V6 TDI cu capacitate cilindrică de 3.0 litri care este folosit pentru modele din gama Volkswagen, Audi și Porsche. EPA spune că și acest motor folosește soft-ul care îl ajută să păcălească testele de emisii poluante.

Conform unui comunicat de presă publicat pe siteul agenției americane de mediu, EPA estimează că în Statele Unite ale Americii există aproximativ 10.000 de automobile echipate cu motorizarea V6 TDI de 3.0 litri. EPA mai spune că acest propulsor poate emite cu până la nouă ori mai multe emisii NOx față de limita admisă.

Ca și în cazul motoarelor TDI de 2.0 litri Euro 5 tip EA 189, automobilele echipate cu motorul V6 TDI pot sesiza modul de testare pentru emisii poluante cu ajutorul unui soft instalat în partea electronică a motorului. Astfel, motorul putea satisface normele de poluare atunci când era testat, dar atunci când era folosit în mod norma emisiile poluante creșteau semnificativ.

2011-Volkswagen-Touareg-v6-TDI-engine

Conform EPA, motorul V6 TDI incriminat echipează modele ca Volkswagen Touareg , Porsche Cayenne, Audi A6, Audi A7, Audi A8 și Audi Q5.

Grupul Volkswagen a dezmințit însă informațiile publicate de autoritățile americane. Un comunicat de presă oficial spune că Volkswagen va coopera cu EPA pentru lămurirea acestei situații. O poziție similară a fost adoptată și de Audi și Porsche, mărcile premium susținând că modelele echipate cu motorul V6 TDI de 3.0 litri satisfac normele de poluare în vigoare.

 

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)