autovit.ro
B SECTIUNI

Hyundai Kona – primul SUV electric de clasă mică lansat în Europa

După ce și-a anunțat intrarea în segmentul SUV-urilor de clasă mică cu stilatul Kona, despre care am aflat deja toate detaliile, Hyundai a pregătit o surpriză pentru Salonul Auto de la Geneva. La evenimentul ce va avea loc peste doar două săptămâni, Hyundai va prezenta și versiunea electrică a lui Kona, care promite cifre impresionante în fișa tehnică.

 

În ultimii cinci ani, Hyundai se află într-o ofensivă impresionantă, cu modele din ce în ce mai solide la toate capitolele, cu un design ce prinde la publicul european și cu tehnologii din ce în ce mai atent puse în practică, la prețuri greu de concurat. După ce a dat tonul cu Ioniq, disponibil ca variantă hibrid, plug-in hibrid și electrică, Hyundai a prezentat acum informațiile și primele poze cu noua Kona în versiunea full electric. Aceasta nu doar că arată bine, dar impresionează cu specificațiile prezentate.

În primul rând, versiunea de top are un motor electric cu o putere de 204 CP, ceea ce asigură performanțe foarte bune pentru un SUV cu aceste dimensiuni. Bateria litiu-ion oferită pentru această versiune are o capacitate de 64 kWh, ceea ce asigură o autonomie de până la 470 km. Accelerația 0-100 km/h este realizată în doar 7,6 secunde.

Cea de-a două versiune oferită are un motor electric cu o putere de 135 CP, care îi asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 9,3 secunde. Acumulatorii au o capacitate mai mică, de 39,2 kWh, însă autonomia ajunge totuși la 300 km. Este foarte interesant că, pentru ambele versiuni, timpul de încărcare de la o sursă de încărcare rapidă este același, de 54 de minute pentru 80% din capacitate.

Însă, în cazul în care se optează pentru încărcarea de la o priză normală, timpul de încărcare pentru întreaga capacitate este de 6 ore și 10 minute pentru bateria mai mică și de 9 ore și 40 de minute pentru bateria mai mare. Un alt aspect interesant este că autonomia pentru ambele versiuni este afișată în noul ciclu de testare WLTP, mult mai drastic și mai apropiat de condițiile reale de trafic.

În materie de sisteme de asistență, Kona beneficiază de de un pachet complet, care include cele mai noi tehnologii. Pentru moment nu există informații despre momentul în care Kona în versiunea electrică va ajunge în România.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)