autovit.ro
B SECTIUNI

La volan: cinci sfaturi utile pentru viitoarele mămici

Orice viitoare mamă are nevoie de mașină pentru a se deplasa. Dar ce facem cu centura de siguranță și airbagul atunci când sarcina este avansată? Deși Codul Rutier le permite femeilor însărcinate să renunțe la purtare centurii de siguranță este de preferat ca acest lucru să nu se întâmple. Centura de siguranță și airbagul te pot proteja chiar și dacă ești însărcinată.

Printre femeile șoferițe există câteva preconcepții legate de șofatul în perioada sarcinii. Una dintre ele este cea legată de purtatul centurii de siguranță. Sau mai bine zis, de nepurtatul centurii de siguranță. Chiar și Codul Rutier le oferă doamnelor gravide această excepție. Însă cele mai noi studii din domeniu arată faptul că centura de siguranță poate salva vieți chiar și în cazul femeilor însărcinate. Iată cinci sfaturi pentru viitoarele mămici care nu pot renunța la mașină?

1. Centura de siguranță poate fi purtată chiar și în timpul sarcinii. Dacă centura este amplasată corect, ea poate fi purtată chiar și atunci când sarcina este vizibilă. Secretul este amplasarea centurii între coapse și abdomen, iar pentru a evita deplasarea acesteia există chiar și accesorii speciale.

2. În primele trei luni de sarcină, femeile însărcinate ar trebui să reducă deplasările cu automobilul la minim. Este perioada când își fac apariția stările de greață și vomă și este indicată evitarea drumurilor lungi la volan. O sticlă de apă trebuie să fie mereu la îndemână pentru hidratare, iar opririle dese vor ajuta la dezmorțire și evitarea problemelor circulatorii.

gravida

3. În perioada sarcinii este necesară o atenție sporită la trafic. De asemenea, manevrele de parcare vor deveni mai dificile atunci când sarcina este avansată deoarece este mai dificil să te întorci către stânga sau dreapta pentru a privi înapoi la mersul cu spatele.

4. Se poate conduce până aproape de momentul nașterii, dar distanțele ar trebui scurtate, iar spitalul ales pentru naștere să fie mereu în apropiere. Telefonul trebuie și el să fie mereu încărcat pentru a putea apela după ajutor în caz de necesitate. Este posibil ca fătul să riposteze cu lovituri care pot distrage atenția mamei de la drum. În ultimele săptămâni, gravidele ar trebui să conducă doar însoțite, sau să renunțe la volan în favoarea locului din dreapta.

5. Airbagul nu trebuie dezactivat. Cele mai noi studii spun că acesta este extrem de important în caz de accident chiar și pentru femeile însărcinate. Bineînțeles, airbagul poate proteja doar în asociere cu purtarea corectă a centurii de siguranță. Pentru a minimiza riscul unei accidentări provocate de deschiderea explozivă a airbagului, este important ca între pieptul șoferului și volan să fie un spațiu de minim 25 cm.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)