Ce ar fi un film memorabil fără o coloană sonoră pe măsura distribuției? Pentru publicul din sălile de cinema, așa ceva este de neimaginat. Pasionații de automobile așteaptă însă ceva în plus. Mai exact, ca personajul principal să fie însoțit de un partener bine dotat la capitolul cai putere, cu un design inconfundabil și cu o capacitate aparte de a dinamiza acțiunea filmului.
În rândurile de mai jos, facem o trecere în revistă a câtorva dintre personajele de cinema pe patru roți, pe care oricine și le-ar dori în garaj.
Vezi 👉 AICI oferta noastră de AUTOTURISME
Mustang Shelby GT500: Gone in 60 seconds
Greu de crezut, dar nu trebuie să fii Nicolas Cage ca să te poți așeza la volanul celebrei Eleanor. În 2020, modelul a fost pus la vânzare pe un site din Germania, așa că nu putem fi decât invidioși pe norocosul cu buget suficient. Mașina din film era un model produs în anul 1971 și a necesitat 250 de ore de muncă pentru a deveni vedeta de pe marile ecrane. Producătorii filmului au pregătit două versiuni ale lui Eleanor, una pentru cascadorii, iar cealaltă, pentru scenele obișnuite.
Cifrele mașinii sunt demne de un supercar clasic: 385 CP și un cuplu de peste 500 Nm.
Vezi categoria noastră de ▶ PIESE
Herbie: The Love Bug
Departe de imaginea intimidantă proiectată de Eleanor, simpaticul Volkswagen Beetle 117 Deluxe Sunroof Sedan de raliu cucerea prin voința proprie și prin lipsa oricărui complex de inferioritate. Mașina folosită în primul film din serie a fost vândută la o licitație contra sumei de 126.500 de dolari.
Desigur, legenda broscuței care purta numărul de concurs 53 a fost suficientă pentru a atrage colecționarii, în ciuda faptului că este echipat cu un modest motor de 1,2 litri. De ce numărul 53? Acesta a fost ales în onoarea campionului de baseball Don Drysdale.
DMC DeLorean: Back to the future
Această mașină nu mai are nevoie de nicio prezentare, așa că vom discuta mai puțin despre cât de utilă i-a fost lui Doc Brown.
În schimb, există un amănunt interesant despre istoria personajului motorizat din Înapoi în viitor. Creatorul lui DMC DeLorean, care poate fi cumpărat azi pentru sume cuprinse între 35.000 și 45.000 de dolari, a fost fiul unei familii de țărani transilvăneni. În 1981, John DeLorean a lansat mașina care-i poartă numele și a echipat-o cu un motor V6 de doar 130 CP. Calitatea dezamăgitoare și falimentul companiei au transformat-o rapid într-un clasic contemporan.
Vezi categoria noastră de 👉 AUTOUTILITARE
Plymouth Valiant: Duel
Numai un regizor genial, precum Steven Spielberg, putea transforma urmărirea dintre un fioros Peterbilt 281 și un superb Plymouth Valiant în thriller. Opoziția dintre cele două vehicule nu ține doar de diferența de gabarit, ci și de cea a stării tehnice. Spre deosebire de camionul aproape ros de rugină, Plymouth-ul se prezintă impecabil, iar roșul aprins a fost ales pentru a ieși în evidență inclusiv față de relieful deșertic
În film s-au folosit trei exemplare, produse între 1970 și 1972.
Aston Martin DB5: Goldfinger
Dacă bijuteriile Coroanei Britanice sunt ținute la loc sigur, cel mai prețios bun al agentului 007 a trecut prin încercări grele și a încasat multe. Asta numai în film, pentru că unul dintre modelele reale a fost achiziționat la o licitație contra sumei de 6,4 milioane de dolari. Coupé-ul are un motor de patru litri, capabil de un maxim cifrat la 325 CP.
Mașina a fost produsă pentru doar doi ani, între 1963 și 1965, iar designul ei este cât se poate de… italian.
Lista de mai sus cuprinde doar câteva exemple de modele care au depășit de mult statutul de simple mașini. Fabricate de companii exotice sau de nume mai puțin sonore, automobilele din marile producții cinematografice vor fascina întotdeauna.
Credit foto: Shutterstock
Pasionat de noutățile din industria auto, dar și de povestea fascinantă a automobilului, Gabriel nu își pierde niciodată curiozitatea. În articolele scrise de el găsești ponturi utile, descrieri amănunțite și analize comparative, pentru ca alegerea viitoarei tale mașini să fie una inspirată. Tot Gabriel îți oferă ghiduri de întreținere corectă a mașinii, pentru o valoare mai bună la revânzare.