autovit.ro
B SECTIUNI

O nouă avarie pe autostrada Orăștie-Sibiu: crăpăturile din asfalt s-au extins pe încă 300 metri

Problemele cauzate de construcția defectuoasă a autostrăzii Orăștie-Sibiu par să nu mai contenească. Deși traficul a fost oprit pe o secțiune de 22 km, o nouă porțiune de 300 metri este afectată de crăpături.

Problemele de construcție ale autostrăzii Orăștie-Sibiu continuă. În luna septembrie a anului trecut, traficul a fost restricționat pe o porțiune de 22 kilometri din cauza crăpăturilor apărute pe suprafața de rulare. Traficul a fost deviat pe vechiul drum național, iar o porțiune din autostradă a fost chiar demolată pentru remedierea problemelor. Deși segmentul este în continuare închis și CNADNR spera să redeschidă traficul în vara acestui an, problemele continuă să apară. O nouă crăpătură extinsă pe 300 metri a apărut în asfaltul autostrăzii.

tunel autostrada

Dezvăluirea a fost făcută chiar de directorul CNADNR, Cătălin Homor. El a declarat în cadrul unei conferințe de presă: “Acea fisură, crăpătură, s-a extins pe 300 de metri. S-au produs niște fenomene de tasare. Conservarea lucrărilor reprezintă alte lucrări. Decît să contractăm lucrări de conservare mai degrabă contractăm lucrări de remediere. Riscul să se mai extindă este mic. Acolo, în zona respectivă unde au apărut crăpăturile, există o secțiune de corp a autostrăzii, o stratificație puțin atipică față de restul autostrăzilor. Lucrările nu au fost respectate întocmai.”

Pentru remedierea problemelor, directorul CNADNR a spus că licitația pentru expertizarea lotului cu probleme va fi lansată până la finalul lunii, dar s-a ferit să mai ofere un termen pentru încheierea lucrărilor de remediere. Este clar, însă, că segmentul de 22 km din autostrada Orăștie-Sibiu nu va fi redat prea curând circulației. Cel mai probabil, acesta va fi redeschis anul viitor, estimările inițiale urmând a fi depășite cu peste șase luni.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)