autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Porsche 718 Cayman a fost prezentat oficial

Porsche a prezentat oficial al doilea membru al noii familii de modele botezată 718. După ce 718 Boxster a fost introdus în scenă în luna ianuarie, acum a venit rândul versiunii coupe ce poartă numele 718 Cayman.

Alături de noul nume și faceliftul optic aferent care îl aduce pe Cayman în aceeași linie de design cu Boxster, noul model primește și noul set de motorizări turbo care au debutat pe modelul decapotabil. Astfel, noul Porsche 718 Cayman va fi animat de un propulsor boxer turbo cu patru cilindri de 2.0 litri ce dezvoltă 300 cai putere. Pentru cei care își doresc o versiune mai puternică, Porsche oferă și modelul Cayman S ce folosește un motor tot cu patru cilindri boxer, dar de 2.5 litri și 350 cai putere. Actualul model Cayman folosește motoare boxer aspirate cu șase cilindri de 2.7 și respectiv 3.4 litri.

718 Cayman und 718 Cayman S

Faptul că motoarele au pierdut câte doi cilindri nu înseamnă că performanțele lasă de dorit. Noul Porsche 718 Cayman accelerează de la 0 la 100 km/oră în 4.7 secunde, iar versiunea 718 Cayman S are nevoie de 4.2 secunde pentru a efectua același sprint. Nici la capitolul viteză maximă, modelul Cayman cu patru cilindri nu stă rău, datele oficiale indicând 275 km/oră viteză maximă pentru versiunea de bază și 285 km/oră pentru Cayman S.

Interiorul primește și el un upgrade, iar pachetele Sport Chrono și Porsche Torque Vectoring sunt disponibile opțional. Interesantă este poziționarea noului model la nivel de preț, pentru prima dată prețul de pornire pentru Cayman fiind mai mic față de cel la modelului Boxster. Noul model va ajunge în showroom-urile din toată Europa începând cu luna septembrie a acestui an.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)