autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile: cum elimin urmele de mucegai de la interior

Finalul de iarnă este, de obicei, responsabil pentru un nivel de umiditate mai crescut, care apare odată cu creșterea ușoară a temperaturilor. Este exact ceea ce se întâmplă în acest moment în majoritatea zonelor din țară. Acest mediu umed, cu temperaturi în creștere, poate duce la apariția mucegaiului la interior, extrem de periculos pentru sănătate. Iată cum poți scăpa de el.

 

Poate părea greu de crezut, dar preșulețele umede din timpul iernii, umiditatea acumulată de tapițerie din zăpada topită și proasta ventilație de la interior pot duce rapid la apariția mucegaiului în interiorul mașinii. El poate apărea în zonele mai puțin vizibile, în partea mochetei, în dreptul pedalelor, fiind necesară o inspecție vizuală a acestor zone. Deoarece mucegaiul este extrem de periculos pentru sănătatea ta și a pasagerilor, în special a copiilor este bine să verifici regulat zonele care pot reține umiditate la interior, iar dacă descoperi mucegai să iei măsuri radicale pentru îndepărtarea sa.

Apariția mucegaiului în interiorul unei mașini nu este un lucru comun dacă automobilul este curățat și utilizat zilnic. Însă, dacă mașina este parcată pentru mai mult timp într-un mediu cu umiditate ridicată, mucegaiul își poate face rapid apariția și este destul de dificil de eradicat. Ce alte condiții favorizează apariția mucegaiului? Acesta se hrănește cu moleculele organice, respectiv carbohidrați, grăsimi sau proteine. Un bun exemplu este dat de frunzele care se lipesc de pantofi și ajung în interiorul mașinii. Apoi, în condiții propice, mucegaiul se dezvoltă cu ajutorul lor.

Este foarte important ca înainte de a te apuca de treabă să te protejezi nu doar cu o pereche de mănuși, ci și cu o mască ce blochează trecerea sporilor de mucegai ridicați în aer, dar și cu o îmbrăcăminte care urmează să fie imediat curățată. De asemenea, pentru a curăța interiorul de mucegai ai nevoie de o soluție specială care se găsește în comerț, perii, cârpe și un aspirator.

În prima fază este important să scoți preșulețele din mașină, să le cureți intensiv cu multă apă și substanță specială, iar apoi să le lași să se usuce în bătaia directă a soarelui. La fel de important este să cureți mocheta mașinii, la fel de intens și să îndepărtezi orice urmă de mizerie cu ajutorul aspiratorului. În procesul de curățare este important să nu uiți de portiere, plafon și fețele de uși, care pot reține spori, ce pot face ca mucegaiul să reapară în scurt timp.

Curățați și plasticele de la interior cu o cârpă curată și soluție specială. Foarte importantă este curățarea scaunelor. Pentru acestea este ideală utilizarea unui aspirator special pe bază de spumă, existent la centrele de curățare profesioniste. Costă, dar este foarte eficient și va împrospăta interiorul mașinii tale.

În final, pentru a scăpa de toți sporii de la interior, recomandăm utilizarea unui spray special pentru sistemul de aer condiționat. AC-ul se pornește la intensitate maximă cu motorul pornit, se activează butonul de recirculare, se închid geamurile, se deschide spray-ul special și se așteaptă circa 15 minute, conform recomandărilor de pe spray-ul utilizat.

Nu uita ca înainte de această operațiune să scoți filtrul de polen și apoi să-l înlocuiești cu unul nou. Dacă mucegaiul s-a creat la interior, acesta va fi reținut de filtru și va reapărea dacă nu a fost schimbat.

Mucegaiul nu este o glumă pentru sănătate și trebuie tratat cu maximă atenție, deoarece poate fi extrem de periculos sănătății, iar îndepărtarea lui necesită atenție sporită.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)