autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile pentru orice conducător auto

 Cele mai multe recomandări de aici par simple, dar câți dintre noi le facem frecvent? Atunci când vine vorba sfaturi utile care să îți protejeze mașina nimic nu trebuie trecut cu vederea. Iată câteva lucruri foarte simple de pus în practică, de la anvelope, până la acumulator și sistemul electric.

 

* Schimbă anvelopele de pe punți între ele pentru a le uza uniform în timp. Este recomandat ca această operațiune să aibă loc la circa 10.000 de km.

* Presiunea din anvelope poate afecta confortul, dinamica și consumul de combustibil. Este recomandat ca o dată pe lună presiunea să fie verificată.

* Verifică nivelul și consistența antigelului din lichidul de răcire, mai ales înainte de anotimpul rece. Dacă punctul de îngheț nu este suficient de jos, frigul poate cauza daune foarte mari. Atenție: verificarea se face doar cu motorul rece.

* Curăță bornele de la baterie pentru a asigura un contact perfect și o funcționare optimă a sistemului electric. Operațiunea se poate face cu o perie de sârmă.

* Dacă lucrezi la sistemul electric sau la cel audio este recomandat să deconectezi mereu acumulatorul. Atenție: prima bornă care trebuie deconectată este cea negativă, astfel există riscul unui scurtcircuit în cazul în care borna pozitivă deconectată atinge un obiect metalic.

Becuri auto* Nu atinge becurile cu degetele goale atunci când le schimbi. Grăsimea de pe degete va face ca becul să se încingă mai mult decât de obicei și să se ardă mai repede decât este prevăzut.

* Nu utiliza carburant cu cifră octanică mai mare decât cea specificată în cartea mașinii pentru un plus de putere. La mașinile normale (nu de înaltă perfromanță) un carburant cu cifră octanică mai mare nu aduce niciun plus de putere pentru motor.

* Verifica regulat nivelul uleiului și nu aștepta avertizarea luminoasă din bord. Ea poate veni prea târziu, când motorul a suferit deja uzuri.

* După un drum lung nu lăsa praful negru provenit de la plăcuțele de frână să stea pentru perioade lungi pe jante sau pe suprafețele vopsite. Acesta conține multe metale grele și are rol coroziv.

 

Sfaturile de mai sus sunt foarte simple și sunt ușor de pus în practică. Orice șofer trebuie se le cunoască pentru a-și proteja mai bine mașina personală, dar și pentru a-și crește gradul de siguranță în anumite cazuri.

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)