autovit.ro
B SECTIUNI

Taximetriștii anunță că intră în grevă dacă Guvernul nu oprește activitatea de tip Uber

Probabil că Uber nu mai are nevoie de nicio prezentare chiar dacă vorbim despre România. Aplicația creată de o companie americană îți permite să comanzi o mașină care te poate duce la destinație în regim de taximetrie. Totuși, este bine știu că mașinile care circulă sub umbrela Uber nu au autorizațiile specifice unei firme care transportă pasageri și funcționează după un sistem mult simplificat față de o companie de taximetre.

Deoarece Uber a început să devină din ce în ce mai comun pentru cei care au nevoie de mobilitate rapidă, taximetriștii caută soluții pentru ca activitatea Uber să fie scoasă în afara legii de către Guvern. Cum vor să facă asta? Prin organizarea unei greve. Însă, până la detalii despre aceasta este interesant să aflăm de ce este Uber preferat taximetriștilor, mai ales că tarifele sunt identice. În primul rând, este bine știu că șoferii de la Uber trebuie să respecte anumite reguli, care o dată încălcate îi pot exclude din program. Mașinile acestora sunt mereu curate, comportamentul este unul civilizat, iar cursa nu se încheie niciodată cu reproșuri despre faptul că ai lăsat prea puțini bani bacșiș.

În loc ca serviciile companiilor de taximetrie să fie îmbunătățite, calea mai simplă este ca șoferii de taxi să încerce să blocheze activitatea Uber. Prin Confederația Operatorilor și Transportorilor Autorizați din România, taximetriști anunță că vor organiza o grevă pentru a atrage atenția Guvernului că este nevoie de măsuri pentru autorizarea activității aplicaților de tip Uber. Inițial, manifestația era programată pentru finalul lunii martie, însă aceasta a fost amânată pentru că există o Ordonanță de Urgență care a plecat spre avizare și care ține cont de cerințele COTAR.

shutterstock_590527469

”Această Ordonanță de Urgență a plecat spre avizare, către Ministerul Dezvoltării și Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informațiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susține această ordonanță. Așteptăm acum și susținerea din partea Ministerului Dezvoltării și cerem Guvernului să adopte cât mai repede această Ordonanță. În privința protestului, până în prezent nu am primit un răspuns de la Primăria Capitalei, nici că a fost aprobat, dar nici că a fost respinsă cererea noastră. Așteptăm până pe 16 aprilie Ordonanța de Urgență pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar în cazul în care această ordonanță nu va fi dată de guvern, COTAR va organiza acțiuni de protest”, au declarat oficialii COTAR.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, mai ales că Uber a găsit soluții juridice pentru a-și continua activitatea și în alte țări, după ce autoritățile au avut acțiuni similare.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)