autovit.ro
B SECTIUNI

TEST DRIVE CU CRISTIANA OPREA #1: Opel Corsa 100% electric

Test Drive 2024 | OPEL CORSA 100% ELECTRIC | Cu Cristiana Oprea, pilot de raliuri și ambasador Autovit.ro

Începem, cu mult entuziasm, noua călătorie alături de Cristiana Oprea, pilot de raliuri și ambasador Autovit.ro: vom realiza împreună o serie de review-uri pentru mașini despre care îți vei dori să afli mai multe, care atrag atenția prin caracteristici speciale și pe care abia vei aștepta să le conduci și tu.

Cine deschide seria? În primul review vorbim despre Opel Corsa 100% electric…în două versiuni: de stradă și de raliu.

Ce trebuie să știi despre primul dintre ele?

Opel Corsa electric, în culoarea Albastru Voltaik, are 136 cai putere și dezvoltă un cuplu de 260 Nm. Vine echipat cu o baterie de 50 KWh capacitate brută, adică o autonomie de 330-350 km.

Modelul testat de noi este din 2022, adică pre-facelift, însă avem farurile cu led, jantele de tablă de 16 inch și echiparea Edition.

Portbagajul este cu 40L mai mic decât cel din modelul cu motorizare pe combustie – are acum un volum de 267L, însă este în continuare destul de spațios.

Interiorul este clar definit și ușor de folosit. Butoanele de pe volan, opțiunea de volan și scaune față încălzite, display-ul principal cu touch screen, toate contribuie la crearea unei experiențe confortabile la volan. O experiență care se conturează din ce în ce mai bine cu cât conduci mașina.

Opel Corsa pare o mașină cuminte și confortabilă, însă cu siguranță îți poate oferi ce ai nevoie, mai ales pentru drumurile în oraș.

Cât despre modelul de raliu…

Este același Opel Corsa despre care am vorbit mai sus, dar reconfigurat pentru raliu. Are același motor, aceeași baterie, dar cu multe elemente specifice competițiilor auto în plus: rollbar-ul, scaunele de competiție, volanul mai mic și…detașabil.

Dacă e să vorbim de elementele comune, amintim cheia, bordul, butonul de Start, selectorul de viteze, sistemul de climă.
Modurile de condus s-au reoptimizat pentru a fi folosite în cursă, iar elementele de confort au fost scoase pentru a ușura mașina (inclusiv banchetele din spate).
Cât despre elementele de performanță, acestea sunt specifice unei mașini de raliu, pregătind-o pentru condițiile de concurs.

👉 Urmărește review-ul detaliat și află mai multe despre Opel Corsa electric, în cele două versiuni.

👉 Te vezi la volanul unui Opel Corsa electric? Pe Autovit.ro te așteaptă oferte speciale de la dealeri autorizați.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)