autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen admite că peste 85.000 de automobile echipate cu motorul V6 TDI păcălesc testele de emisii poluante

Grupul Volkswagen a recunoscut că peste 85.000 de automobile echipate cu cu motorul V6 TDI de 3.0 litri folosesc soft-ul care păcălește testele pentru emisiile poluante. Cele 85.000 de unități sunt modele ce aparțin mărcilor Volkswagen, Audi și Porsche.

Acum câteva zile, Agenția de Mediu din Statele Unite ale Americii (EPA) anunța că și modelele echipate cu motorul V6 TDI de 3.0 litri produse de grupul Volkswagen au instalat soft-ul prin intermediul căruia au fost păcălite testele de emisii poluante. Volkswagen a dezmințit inițial afirmația, spunând că va coopera cu agenția americană pentru clarificarea situației.

vw-tdi

Astăzi, grupul VAG a admis faptul că peste 85.000 de exemplare echipate cu motorul V6 TDI au softul instalat. Aceste automobile aparțin mărcilor Volkswagen, Audi și Porsche și au fost produse între anii 2009 și 2015. Toate aceste unități au fost comercializate doar pe teritoriul nord-american. Asta nu exclude posibilitatea ca și o parte din exemplarele vândute în Europa să fie dotate cu softul incriminat.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui oficial responsabil cu comunicarea. Acesta a mai spus că softul folosit pentru motorul V6 TDI este diferit de cel instalat pe motoarele TDI cu patru cilindri.

vw golf 2009

Așa cum se știe deja, Volkswagen a recunoscut că a trișat la testele pentru stabilirea emisiilor poluante prin intermediul un soft instalat pe automobilele echipate cu motoare 1.2 TDI, 1.6 TDI și 2.0 TDI Euro 5. Numărul estimat al automobilelor afectate de scandalul Dieselgate se ridică la 11 milioane de unități.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)